Artikels en nieuws...

Op de koffie bij... Aldert Hiemstra - De Westereen

Op de koffie bij... Aldert Hiemstra - De Westereen

9-11-2023

Een gure woensdagmiddag op het einde van de rui-periode. Een prima aanleiding om een aantal duiven in te pakken, mestmonsters mee en op voor de jaarlijkse controle naar Aldert Hiemstra in het noord oosten van de provincie. Koffie op tafel, microscoop in de aanslag en zoals Friezen onderling praten gaat het al snel over koeien, paarden, bio filters en natuurlijk onze gevleugelde wonderen.
 
Velen wisten de weg naar de Westereen al te vinden. Vooral in de eigen Friese Wouden laten tophokken zich begeleiden door Aldert, en topprestaties bleven niet uit. In het achterhoofd dat die regio een enorme bevolkingsdichtheid heeft als het gaat om duivenmelkers, met vele nationaal bekende tophokken.
 
Door tientallen jaren van onderzoek, testen en uitkomsten vergelijken, werden een aantal producten ontwikkeld om gezondheid te verbeteren en ondersteunen met de kracht van de natuur. In de plantenwereld werden natuurlijke opruimers ontdekt, welke ingezet kunnen worden voor het bestrijden van ongewenste ziektedragers.
 
Daar waar antibiotica in veel gevallen juist op jacht gaan naar alle bacteriën, daar worden met deze producten specifiek goede bacteriën geactiveerd om aan het werk te gaan, of met antioxidanten de celkernen van ziektedragers aangevallen en op non actief gezet.  
 
Backs Balance (MBE) de naam laat weinig aan de verbeelding over. Het is een gefermenteerd biologisch product die de darmflora, de lichamelijke conditie, weerstand en het afweersysteem ondersteund. Als een te groot deel van de bacteriën in het lichaam inactief zijn, dan raakt de stofwisseling uit balans en worden eiwitten niet meer goed verteerd. Dit zorgt voor een zwakkere weerstand en geeft ruimte aan ziekte dragers. Balance activeert de goede bacteriën, toxines en schimmels worden opgeruimd waardoor de stofwisseling weer in balans komt.
 
Backs TKK Nature (MBE-T) maakt gebruik van een antioxidant uit de plantenwereld, die zich in de celkern van eencellige ziektedragers nestelt en inactief maakt. Deze ziektedragers veroorzaken problemen met de ademhaling en kunnen de darmwerking verstoren. Na het behandelen met TKK Nature wordt het uitstoten van toxines en schimmels wordt een halt toegeroepen, en wordt de natuurlijke balans hersteld.
 
Backs Air (MBE-S) wordt verneveld boven de duiven terwijl ze gevoerd worden. Op deze manier komen de opruimende bacteriën eenvoudig in de luchtzakken terecht, waar ze hun goede werk kunnen doen. De luchtwegen worden vrij gemaakt van ziektedragers, schimmels en gifstoffen, zodat de ademhaling weer optimaal kan worden. Gezonde luchtwegen zorgen voor een betere oriëntatie zodat prestaties weer kunnen verbeteren.
 
Het was weer een leerzame middag, welke weer voldoende denkwerk voor de komende wintermaanden opleverde. Aldert bedankt voor de tijd en de koffie en op naar volgend seizoen.
 
   

Terug
Verkooppunt in the picture

Altijd een Matador verkooppunt bij u in de buurt!